Copperstone logo

Hela världens blickar riktas nu mot norra Sverige och en region av stark tillväxt, Shorelink är idag en viktig aktör för att möjliggöra hållbara transporter. Läs mer om bolaget på – Shorelink

Vill du som Affärsinriktad Finanschef arbeta med stora affärer i en tillväxtstark region och på ett företag med målet att vara en kraft för att möjliggöra den hållbara omställningen inom logistik/transporter? Då är detta möjligheten för dig, du blir en nyckelspelare i bolagets tillväxtresa!

Bolaget befinner sig i ett expansivt skede och står till viss del nytt affärslandskap med nya affärsmodeller, ekosystem och aktörer, bara i Luleå beräknas satsningar för hamnen landa på 7-8 miljarder. En kraftig tillväxt väntas i bolagets alla verksamhetsorter. På agendan står utveckling av partnerskap, nyinvesteringar såväl som reinvesteringar i bolagets olika verksamheter med tyngdpunkt på Luleå och Skellefteå. Du arbetar med utvecklingen av Luleå Hamn kopplat till dom nya och befintliga industriella aktörer som nu leder den gröna omställningen samt Skellefteå Hamn och den utbyggnad som sker där. Du förväntas även bidra till hela bolagets affär. Du drivs av att identifiera förbättringar och hitta synergier. Du säkerställer att arbetet levereras utifrån bolagets behov – på rätt tid och på rätt sätt. Vilket inkluderar att se över befintliga avtal och att medverka i förhandlingar av nya avtal och affärer. Finansieringsfrågor, Partnerskap, medverka till förbättrad Produktivitet är andra viktiga områden. Finanschefen rapporterar till VD.

Dina kvalifikationer

Du har examen från relevant högskoleutbildning samt erfarenhet av ledarskap där förhandling och resultatansvar har ingått. Att du har intresse för proaktiv business/financial control på såväl operativ som strategisk nivå ser vi som en fördel. Vi ser gärna att du har erfarenhet från större bolag. Har du dessutom erfarenhet av förändringsledning och förhandlingar av stora M&A-affärer, ser vi det som starkt meriterande. Vi förutsätter att du har goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är en trygg och prestigelös ledare med ett analytiskt tankesätt som tar initiativ och fattar affärsmässiga beslut i syfte att leda mot uppsatta mål. Du är även strategisk och målinriktad och har förmågan att prioritera och utveckla arbetssätt och samarbeten utifrån verksamhetens växande behov. Du behöver kunna sätta dig in i och upprätta problembeskrivningar, vara en analytisk genomförare. Med ditt kommunikativa och lyhörda förhållningssätt skapar du goda relationer både internt och externt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt/Mer information:

Rollen är placerad i Piteå/Luleå och ansökan med CV ska inkomma senast den 9 april 2023

Vill du veta mer kontakta, Stefan Strömberg på SES Consulting, 070–2557111 eller stefan@sesconsulting.se.