Copperstone logo

Om Copperstone

Copperstone Resources AB är ett svenskt börsnoterat gruvbolag med huvudkontor i Kiruna. Bolaget bygger ett modernt gruvbolag från grunden med en positiv företagskultur baserad på förtroende, trygghet och trivsel. Målsättningen är att på ett hållbart sätt i samråd med lokalsamhället producera metaller som bidrar till den globala förändringen mot ett elektrifierat samhälle. Utöver Viscaria koppargruva i Kiruna innehar Copperstone ett antal andra bearbetningskoncessioner och undersökningstillstånd i Norrbotten och Dalarna. För mer information besök gärna www.copperstone.se.

Copperstone är snabbfotat och alla medarbetare strävar mot samma mål med en stark teamkänsla och prestigelöshet och fortsätter stärka sin organisation genom att söka en: 

Affärsinriktad CFO

Du kommer att arbeta nära verksamhetens chefer och stötta dom i arbetet att bygga en effektiv organisation med modern teknik och en stark kultur. Du deltar i hela förädlingskedjan från gruvbrytning till hamn och får därigenom en förståelse för företagets verksamhet. Rollen är en viktig kugge i att bygga en effektiv organisation ur ett ekonomiskt perspektiv samt leda bildandet av bolagets stabsfunktion. Du rapporterar till VD och sitter med i ledningsgruppen.

Gillar du:

  • tillväxt och utveckling
  • ekonomistyrning (investeringar, lönsamhet, K/I-analys)
  • att bygga organisation och leda andra – på bolagsnivå och den egna funktionen (tex avseende arbetssätt, systemstöd, information)
  • produktions-/processindustri

så är det dig Copperstone söker!

Copperstone tror att du har med dig:

  • civilekonomexamen eller motsvarande
  • en spets inom Business Control
  • erfarenheter inom budget- prognos- och bokslutsarbete.
  • meriter från börsnoterat bolag
  • en bakgrund inom industri (tillverkning/process)

Personliga egenskaper för att lyckas i rollen:

För att lyckas i rollen och känna dig hemma i bolaget gillar du att leda andra och tydligt kommunicera såväl internt som externt. Du har lätt för analys/strategiarbete samt en förmåga att göra det förståeligt för andra intressenter. Du kommer stortrivas på Copperstone om du är en person som initialt klarar av att arbeta i en varierad roll såväl strategiskt som operativt. Du vill arbeta i en organisation där det tas snabba beslut, är högt i tak och där det förekommer tydlig och rak kommunikation. Vi håller ett högt tempo och det ställer höga krav på din flexibilitet, prioriteringsförmåga och att du är lösningsfokuserad. Du har en förmåga att fokusera på detaljer samtidigt som du kan lyfta blicken och se till helheten. Vidare har du ett stort intresse för affären samt har förståelse för var siffrorna kommer ifrån.

Övrigt:

Rollen är placerad i Kiruna

För mer information

Vill du veta mer kontakta, Stefan Strömberg på SES Consulting, 070–2557111 eller stefan@sesconsulting.se