Copperstone logo

Har du erfarenhet av att leda stora, komplexa byggprojekt och vill bli en nyckelperson i Logistic Contractors prestigeprojekt för H2 Green Steel i Boden?

Logistic Contractor (LC) är specialiserade på att bygga och utveckla nyckelfärdiga logistik- och industrianläggningar. I det svenska bolaget med drygt 50 medarbetare byggs årligen ca 150 000 m2. En tydlig strategi de senaste åren har varit att bredda verksamheten mot industri, samt vara en del av den gröna omställningen och de stora industrisatsningar som görs i Norr- och Västerbotten. Därför är det extra roligt att H2 Green Steel har valt LC som samarbetspartner att uppföra delar av en anläggning för produktion av grönt stål i Boden.

LC söker nu en driven Platschef som vill bli del av det framgångsrika teamet!

Ditt ansvar

Som platschef har du ansvar för allt som operativt händer på arbetsplatsen, från igångsättning fram till överlämnandet. Din övergripande uppgift är att se till att det som kunden beställt levereras på rätt sätt och i rätt tid. I tjänsten ingår ledning av personal, inhyrda konsulter och underentreprenörer samt ansvar för vissa inköp, ekonomiska avstämningar och ÄTA-hantering.

I rollen som platschef ingår ansvar för:

  • Att lagar och förordningar följs
  • Projektets totala ekonomi och framdrift
  • Att kvalitets- och arbetsmiljömål uppnås
  • Att samspelet med kunden fungerar på bästa möjliga sätt
  • Arbetsmiljö (Bas-U)
  • Resurs- och tidsplanering samt samordning av UE

Din profil
Vi söker dig med erfarenhet av att arbeta som platschef eller projektledare inom nyproduktion. Du har en ingenjörsutbildning och arbetat några år inom branschen alternativt börjat som hantverkare och jobbat dig uppåt, samt goda kunskaper i entreprenadjuridik. Du är flytande i svenska i tal och skrift då arbetsuppgifterna kräver det.

Du behöver ha B-körkort och god datorvana då vi är ett digitaliserat företag.

För att lyckas och trivas i rollen behöver du ha goda ledaregenskaper, kommunikativ förmåga och kunna skapa en god stämning på arbetsplatsen. Du är resultatinriktad, ansvarstagande och strukturerad.

Fokus är projekt i norra Sverige, du behöver vara flexibel gällande resor och att bo på annan ort i veckorna.

Varför ska du välja LC?
LC lägger stort fokus på sin gemensamma värdegrund att agera klokt, kreativt och med stort hjärta. Hos LC arbetar alla under ett stort mått av eget ansvar. Utrymmet för egna idéer är generöst och det är kort väg till besluten. LC erbjuder konkurrenskraftiga villkor, en bra arbetsmiljö och trevliga kollegor. LC har kontor i centrala Luleå och kommer att förstärka organisationen ytterligare inom kort.

Övrigt
I denna rekrytering samarbetar LC med SES Consulting. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen får du gärna kontakta Stefan Strömberg på stefan@sesconsulting.se alternativt 070-255 71 11. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag: 2023-09-24. LC tillämpar digital referenstagning och bakgrundskontroll i slutfasen av rekryteringsprocessen.

Om LC och Wästbygggruppen

Wästbygg Gruppen är ett börsnoterat entreprenad- och projektutvecklingsbolag med verksamhet på de mest expansiva marknaderna i Sverige samt via koncernbolaget Logistic Contractor även i Danmark, Norge och Finland. Våra 500 medarbetare bygger och utvecklar bostäder, kommersiella byggnader, samhällsfastigheter samt logistik- och industrianläggningar – alltid med stort fokus på hållbarhet. I koncernen ingår Wästbygg AB, Rekab Entreprenad AB och Logistic Contractor AB. Läs mer om bolaget på www.lc.se

Wästbygg Gruppen omfattas utav kollektivavtal mellan Sveriges Byggindustrier och Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen (Tjänstemannaavtalet) samt med Byggnads (Byggavtalet).