Copperstone logo

Har du erfarenhet av att leda stora, komplexa byggprojekt och vill bli en nyckelperson i Logistic Contractors prestigeprojekt för H2 Green Steel i Boden?

Logistic Contractor (LC) är specialiserade på att bygga och utveckla nyckelfärdiga logistik- och industrianläggningar. I det svenska bolaget med drygt 50 medarbetare byggs årligen ca 150 000 m2. En tydlig strategi de senaste åren har varit att bredda verksamheten mot industri, samt vara en del av den gröna omställningen och de stora industrisatsningar som görs i Norr- och Västerbotten. Därför är det extra roligt att H2 Green Steel har valt LC som samarbetspartner att uppföra delar av en anläggning för produktion av grönt stål i Boden.

LC söker nu en Senior Projektchef som vill bli del av det framgångsrika teamet!

Ditt ansvar
Initialt kommer du att ha en nyckelroll som projektchef i projektet för H2 Green Steel i Boden och jobba i nära samarbete med projektteamet och din operativa chef. Allmänt sett som projektchef driver du ett eller flera byggprojekt och arbetar med beställarkontakter, ekonomi, projektering och produktion. Nyckeln till framgång handlar om att omsätta kundens krav och förväntningar samt att förutsättningar skapas för en god lönsamhet i projekten.

I tjänsten som projektchef ingår ansvar för:

  • att bygga och utveckla goda relationer med kund och övriga intressenter i projekten
  • ekonomisk uppföljning och rapportering
  • att leda projekt från projektering till överlämnande
  • att säkerställa miljö- och arbetsmiljöansvar genom hela projektet

Din profil
LC söker dig med relevant akademisk examen, gärna med inriktning bygg. För att lyckas i rollen har du troligen flera års erfarenhet av stora och komplexa byggprojekt, gärna inom industrin. Det är en stor fördel om du har ett stort kontaktnät i Norr- och Västerbotten.

Som person har du en stor drivkraft, är öppen och kommunikativ. Du är resultatinriktad, ordningsam och har en väl utvecklad förmåga att planera. Du gillar eget ansvar och har en naturlig fallenhet att leda och inspirera andra.

Varför ska du välja LC?
LC lägger stort fokus på sin gemensamma värdegrund att agera klokt, kreativt och med stort hjärta. Hos LC arbetar alla under ett stort mått av eget ansvar. Utrymmet för egna idéer är generöst och det är kort väg till besluten. LC erbjuder konkurrenskraftiga villkor, en bra arbetsmiljö och trevliga kollegor. LC har kontor i centrala Luleå och kommer att förstärka organisationen ytterligare inom kort.

Övrigt
I denna rekrytering samarbetar LC med SES Consulting. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen får du gärna kontakta Stefan Strömberg på stefan@sesconsulting.se alternativt 0702-55 71 11. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag: 2023-09-24. LC tillämpar digital referenstagning och bakgrundskontroll i slutfasen av rekryteringsprocessen.

Om LC och Wästbygggruppen

Wästbygg Gruppen är ett börsnoterat entreprenad- och projektutvecklingsbolag med verksamhet på de mest expansiva marknaderna i Sverige samt via koncernbolaget Logistic Contractor även i Danmark, Norge och Finland. Våra 500 medarbetare bygger och utvecklar bostäder, kommersiella byggnader, samhällsfastigheter samt logistik- och industrianläggningar – alltid med stort fokus på hållbarhet. I koncernen ingår Wästbygg AB, Rekab Entreprenad AB och Logistic Contractor AB. Läs mer om bolaget på www.lc.se

Wästbygg Gruppen omfattas utav kollektivavtal mellan Sveriges Byggindustrier och Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen (Tjänstemannaavtalet) samt med Byggnads (Byggavtalet).