Sunpine logo

Zeppelin Sverige AB

Exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder såväl nya som begagnade entreprenadmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer för industriellt bruk. I utbudet av entreprenadmaskiner hittar du över 100 maskintyper, allt från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. För Cat-motorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för elproduktion, industriella och marina applikationer samt järnvägsfordon. Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service och finansiering tillsammans med gedigen kunskap hos våra servicemekaniker och ingenjörer som servat Caterpillar-produkter i Sverige under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 520 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av Zeppelin-koncernen.

Zeppelin Kaunisvaara

På plats på siten finns totalt 9 personer. 1 mekaniker går dagtid och resterande går skift. I Gällivare finns indirekta resurser i form av fleet analyst/planerare. Nuvarande Site Manager går vidare inom bolaget och nu söks en kvalificerad person som kommer att driva den utmanande tillväxtpotential som finns på site.

Anläggningen är välskött och orderstocken god dock delas verkstadsytan av flera aktörer vilket innebär att ordning och reda, struktur är viktigt för att få en god miljö ur såväl teknik som arbetsmiljösynpunkt. Det finns en potential att arbeta mer proaktivt och strukturerat för att på så sätt kunna planera reservdelar, beläggning men också öka servicegrad och kundnöjdhet.

Ansvarsområde

Site Manager ansvarar för bolagets serviceverksamhet på gruvområdet i Kaunisvaara. Ansvaret innefattar budget- och resultatansvar samt personal- och arbetsmiljöansvar. Ansvaret innefattar att vara bolagets primära kontakt för kunden och att driva förbättringsarbeten tillsammans med Kaunis Irons Produktionsledning och Zeppelins Service Director genom att sätta kort- och långsiktiga mål.
För att lyckas med det söks en person som bla har:

  • Förmåga att bygga långsiktiga relationer
  • Kunskap att styra med KPI:er som ledord
  • Utvecklat samarbetet med kund och andra intressenter – viktigt att utveckla en effektiv gruvdrift.
  • Teknisk kompetent på övergripande nivå men kan gå i detaljer i ett ärende.
  • Affärsmässighet
  • Erfarenhet av projekt – målsättning/uppföljning
  • Erfarenhet av ledarskap eller god potential bevisad genom tex projektledarroll/team leader.

För mer information

Vill du veta mer kontakta, Stefan Strömberg på SES Consulting, 070–2557111 eller stefan@sesconsulting.se